У Запорізькій області під суд відправлять директора школи, який став колаборантом

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя ухвалив рішення щодо початку спеціального досудового розслідування проти директора школи на тимчасово окупованій території Запорізької області. Підозрюваний звинувачується у співпраці з російськими окупаційними силами та впровадженні стандартів освіти РФ у навчальному закладі.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

У місті Кам’янка-Дніпровка Ігор Школьний працював на посаді директора комунального закладу навчально-виховний комплекс "Дитячий садок-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів". За даними Служби безпеки України, він ще на початку 2023 року, перебуваючи в окупованому місті добровільно погодився зайняти посаду директора місцевого навчального закладу.

На цій посаді він організовував освітній процес відповідно до російських стандартів. Підозрюваний вводив до навчальної програми предмети на зразок "Російська мова" та "Історія Росії", порушуючи чинне українське законодавство.

Через те, що підозрюваний перебуває на тимчасово окупованій території або на території Росії, то у слідчих немає можливості очно вручити йому підозру. Чоловіка було оголошено в державний і міжнародний розшук.

Прокуратура подала клопотання до суду щодо дозволу на спеціальне досудове розслідування Враховуючи, що підозрюваний переховується та перебуває на тимчасово окупованій території, суд визнав необхідність задовольнити клопотання. Це дозволить продовжити розслідування за відсутності підозрюваного.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суд оголосив запобіжний захід для очільниці молодіжного руху на ТОТ

Джерело: 061.ua