Ворожі розвідувальні літальні апарати не мають залітати далі 8 км від лінії фронту, – Федоров

Раніше просто вільно ворог розміщував свої літальні апарати над Запоріжжям. Сьогодні такого немає.

Про це під час брифінгу сказав начальник ЗОВА Іван Федоров.

Журналісти запитали у нього про співпрацю з відомим волонтером Сергієм Стерненко. Адже відповідний допис був в соцмережах волонтера.

«У нас ведеться постійна кооперація з волонтерським суспільством, військовими. Сьогодні Запорізька ОВА – це один з найкращих прикладів взаємодії з військовими. У нас є оборонний фонд, а отже є ресурс, у нас є команда, яка чітко відпрацьовує з військовими, в нас є комунікація з військовими і є можливість їм допомагати. У нас є кілька проектів, наприклад повністю звільнити небо від “Суперкамів”, “Орланів” і Zala», – повідомив Федоров.

Він відмітив, що багато хто бачив в соцмережах відео, яке розмістила росармія після «прильоту» по одному з промислових підприємств.

«Стоїть завдання, зробити так, щоб ці літальні апарати не залітали більше ніж 8 км від лінії фронту. Таку задачу ми поставили собі ще 2 місяці тому. Можу чітко сказати, що максимум на сьогодні залітає 20%, від того що було раніше. Раніше просто вільно ворог розміщував свої літальні апарати над Запоріжжям. Сьогодні такого немає. Про цей проект говорили із Стерненко, в тому числі», – сказав Федоров.

Джерело: 061.ua