У Запоріжжі затримали членів угруповання, які викрали і вимагали 600 тисяч гривень у криптовалютника

У Запоріжжі спецпризначенці КОРД затримали шістьох підозрюваних у викраденні, вимаганні і грабежі.

Про це повідомляє обласна Нацполіція, передає 061.

У поліцію звернулися двоє братів, яких викрали і пограбували. Один з потерпілих займається криптовалютою. Поліція встановила, що до викрадення причетні члени банди кримінального авторитета, якого вже затримали правоохоронці.

Влітку зловмисники почали слідкувати за потерпілим, який регулярно відвідував відділення одного з банків для зняття готівки. Чоловіка, який вийшов з банку разом з братом, побили і силої вивезли до приватного будинку у передмісті Запоріжжя. Викрадачі вимагали сплатити їм 600 тисяч гривень.

Не отримавши грошей, зловмисники пограбували оселю потерпілого, забравши гроші, техніку і ювелірні прикраси на загальну суму понад 100 тисяч гривень. Жертв вивезли у середмістя Запоріжжя і відпустили.

Поліція встановила, що до викрадення причетні шестеро чоловіків віком від 22 до 29 років. 25 вересня спецпризначені КОРД затримали підозрюваних. У ході обшуків поліція вилучила деревʼяні бити, помпову рушницю з набоями, автомати, пістолети, GPS-трекери, рації, оптичний приціл, димові шашки, ножі, а також банківські картки, флеш-накопичувачі, мобільні телефони і авто, на якому безпосередньо перевозили потерпілих.

Оголошені підозри у незаконному позбавленні волі, вимаганні і грабежі. Проводиться перевірка щодо причетності затриманих до інших аналогічних злочинів.

Раніше 061 повідомляв, що СБУ оголосила підозри 13 колаборантам, які працюють у “мвс” окупантів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua