Внаслідок авіаудару в триповерховому будинку Запоріжжя зруйновано несучі конструкції – жителі отримають сертифікати на нове житло

Внаслідок авіаударів по Запоріжжю за кілька днів пошкоджено щонайменше 100 житлових багатоповерхових та приватних житлових будинків. Відомо, що один з будинків не підлягає відновленню – його жителі отримають сертифікати на придбання нового житла.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров.

– Після вчорашнього нічного обстрілу, скоріш за все, один будинок буде признаний таким, що не підлягає відновленню і мешканці цього будинку триповерхового отримають сертифікати на придбання нового житла. Будинок знаходився в аварійному стані протягом довгого проміжку часу і, звичайно, ворожий КАБ повністю зруйнував несучі конструкції цього будинку, – повідомив голова ЗОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону.

Наразі комунальники продовжують закривати вибиті вікна OSB-плитами, в найближчий час мають розпочати ремонт всіх пошкоджених внаслідок авіаударів покрівель.

Люди, чиє житло є непридатним для проживання, мають отримувати за міською програмою щомісячно 10 тисяч гривень компенсації за оренду житла. Також міжнародні партнери допомагають встановлювати нові вікна. Комісії складають звіти для подання заявок на програму Є-Відновлення.

Внаслідок авіаударів за останні дні в Запоріжжі постраждали 40 людей, 1 людина загинула. Троє травмованих досі залишаються в лікарні, з них одна людина у важкому стані.

Як раніше писав 061, в ОВА розповіли, що за вибухи чули вночі в Запоріжжі.

Джерело: 061.ua