В ЗОВА визнали, що в деяких районах міста щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути

У Запорізькій обласній військовій адміністрації визнали, що не всі мешканці обласного центру забезпеченні укриттями. В окремих районах міста щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути.

Про це повідомив голова ЗОВА Іван Федоров в етері телемарафону“ Єдині новини”, передає 061.

Мешканці Запоріжжя в останні тижні активніше стали відвідувати укриття, опираючись на інформацію від Повітряних Сил, щодо небезпеки обстрілів КАБами, проте стикнулися з тим, що поблизу їх помешкань, або взагалі немає жодних укриттів, або вони зачинені в певний період доби.

«У радянські часи під час забудови конкретних мікрорайонів, не будувалися взагалі не підвальні приміщення, ні укриття, ні протирадіаційні сховища. Так само складно з укриттями і в сільській місцевості. Там здебільшого приватна забудова і також мешканці не мають доступу до укриттів. Наша задача сьогодні, щоб всі укриття, які є, були доступні. Саме на це націлена робота комісії з перевірки укриттів», – заявив Федоров.

За словами очільника ОВА, російська пропаганда нібито навмисно розганяє фейки, що деякі укриття у Запоріжжі закриті, але при перевірці ця інформація не відповідає дійсності.

«Ворог навмисне розганяє в соціальних мережах про те, що начебто укриття у Запоріжжі або в якійсь громаді закриті, ми одразу ж перевіряємо це і підтверджується, що укриття відкритті. Таким чином вони намагаються вести таку інформаційну війну, додаткову хвилю паніки», – каже Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі мешканцям дозволили користуватися шкільними укриттями, коли там немає занять

Джерело: 061.ua