У Запоріжжі тривають капітальні та аварійні ремонти укриттів в 24 школах

74 зі 108 закладів освіти на території міста Запоріжжя мають облаштовані укриття. Наразі все ще проводяться капітальні та аварійні ремонти укриттів в школах.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму, передає 061.

Станом на 9 жовтня укладено 8 договорів на виконання поточних аварійних робіт в шкільних укриттях на загальну суму майже в 7 мільйонів гривень. Капітальні ремонтні роботи тривають в 16 закладах освіти, при чому деякі об’єкти є перехідними ще з 2023 року. Частину шкіл на умовах співфінансування ремонтують за кошти дитячого фонду «ЮНІСЕФ». Ще по 4 школам лише тривають тендерні процедури.

«Ми контролюємо щоденно доступ до укриттів. Виникали різні питання. Всі укриття ми маємо привести у відповідність до використання. До нас звертаються і Бердянська, Василівська громада, Оріхів з проханням розмістити дітей на умовах оренди чи в інший спосіб. Зараз навчання у закладах загальної середньої освіти за рішенням Ради оборони та виконкому виключно в укриттях. Наш фонд обмежений, всі укриття використовуються в другу зміну», – коментує директорка департаменту освіти і науки Запорізької міськради Юлія Погребняк.

Посадовці також розглядають можливість щодо проведення позашкільних занять в укриттях. Поки рішенням виконкому дали «добро» на розміщення двох таких закладів позашкілля в Шевченківському районі у власних укриттях. В майбутньому планують розширити кількість позашкільних занять шляхом ремонтів укриттів або ж проведення занять в шкільних укриттях у вечірній час.

«Ми аналізуємо стан позашкільних закладів, ми передивилися контингент дітей. Є скорочення по кожному закладу з навантаження ставок через замалу кількість дітей», – пояснили в департаменті освіти.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі планують впровадити пілотний проєкт з мобільними дитсадками.

Джерело: 061.ua