На Запоріжжі чиновник разом з підрядниками розтратили 900 тисяч гривень під час ремонту сільради і будинку культури

У Запорізькій області екс-голова сільради в змові з підприємцями вніс до офіційних документів неправдиві відомості стосовно виконаних капітальних ремонтних робіт у будівлях сільської ради та будинку культури.  В результаті, правопорушники привласнили понад 900 тисяч гривень.
Про це повідомили у прес-службі Запорізької обласної прокуратури, передає 061.
В ході досудового розслідування встановлено, що впродовж 2019-2020 років, з метою заволодіння бюджетними коштами, у злочинну змову вступили тодішній голова Малобілозерської сільської ради, директор будівельного підприємства та двоє підприємців. Вони внесли фейкові дані у звітну документацію щодо вартості та об’ємів виконаних підрядних робіт з капітального ремонту будівлі з утеплення Малобілозерської сільської ради, а також капітального ремонту покрівлі будинку культури в селі Мала Білозерка.
Таким чином правопорушники вчинили привласнення та розтрату коштів місцевого бюджету територіальної громади на суму понад 900 тисяч гривень. 
Наразі слідчим, під процесуальним керівництвом Василівської окружної прокуратури, закінчено досудове розслідування у кримінальних провадженнях за розрату майна та службове підроблення. Обвинувальні акти відносно членів організованої злочинної групи направлені до суду.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькому районі розікрали кошти на будівництво огорожі навколо сміттєзвалища.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua