У мерії Запоріжжя після скандалу з хабарями за вирішення земельних питань не звільнили жодного посадовця

Посадовці міськради, які фігурують в кримінальному проваджені щодо корупційної схеми з вимагання грошей у бізнесменів та громадян за розв'язання земельних питань, продовжують обіймати свої посади в стінах Запорізької міськради.

Про це стало відомо під час брифінгу пані секретаря Запорізької міськради Регіни Харченко, передає 061.

Наприкінці травня СБУ викрила в одному з департаментів Запорізької міської ради схему вимагання коштів. Тоді повідомлялось, що посадовці за 2 мільйони гривень обіцяли бізнесмену сприяння в отриманні позитивного рішення під час сесії міськради щодо відведення земельної ділянки у центрі міста для розташування спортивно-оздоровчого комплексу. Правоохоронці затримали посередницю цієї схеми – приватну землевпорядницю, а більше підозру нікому не вручили.

Секретарка міськради Регіна Харченко тоді повідомляла, що посадовці, які фігурують у кримінальному провадженні, будуть тимчасово відсторонені від роботи за її розпорядженням. Через три тижні після цієї події, за її словами, всі ті особи продовжують працювати.

«Дійсно, в міській раді тоді була проведена відповідна слідча дія. У одного з заступників міського голови було проведено обшук в кабінеті. Мені принесли ухвалу слідчого судді, де я як власник, мала прийти та надати дозвіл. Ми не перешкоджаємо правоохоронним органам. Нам направили відповідний запит, щоб ми надали перелік документів. Ми надали все це, але оскільки інших документів ні від прокуратури, ні від Нацполіції, ні від інших правоохоронних органів ми ще не отримували, то поки ми все чекаємо результатів досудового розслідування. Ви ж розумієте, у мене з усіма цими особами трудові правовідносини. І щоб звільнити людину, мені потрібні на це законні підстави. Якщо вони будуть, то буде прийнято відповідне рішення. Допоки в мене їх немає, оскільки правоохоронні органи, мені їх не надали документально», – зазначила Регіна Харченко.

Службового розслідування в міськраді через корупційну складову при погодженні земельних питань не проводилось.

Джерело: 061.ua