Фонд ліквідації наслідків збройної агресії отримав майже 80 мільйонів гривень від активів Богуслаєва

Україна вирішила направити майже 80 мільйонів гривень, які були на рахунках екс-власника "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва, у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомляє Фонд державного майна України, передає 061.

"79,5 млн грн до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передав Фонд держмайна", – розповів керівник Фонду Держмайна Віталій Коваль.

Він зазначив, що ці кошти раніше були на рахунках у банку "ПУМБ" і є частиною активів Богуслаєва. Суд вирішив передати їх в управління Фонду держмайна.

За словами Коваля, робота з націоналізованими активами Богуслаєва та гендиректора російської компанії "Борисфен" Петра Кононенка продовжується. Мова про інвентаризацію майна, його перереєстрацію та аналіз наявних арештів.

Голова Фонду держмайна розповів, що станом на зараз у Фонді перебуває 1175 активів 53 підсанкційних груп та осіб.

Нагадаємo, В'ячеслава Бoгуслаєва підoзрюють у тoму, щo він міг бути причетний дo пoстачання oбладнання для Рoсії, яке вoна мoгла викoристoвувати у військoвих цілях. Мoва прo двигуни та запчастини.

Такoж Бoгуслаєв міг завадити передачі гелікoптера українським військoвoслужбoвцям із Гoлoвнoгo управління рoзвідки. Йoму мoже загрoжувати дo 15 рoків ув'язнення.

Джерело: 061.ua