Через повне знеструмлення на «Запоріжсталі» відбулась зупинка виробничого обладнання

В Запорізькій ОВА відбулась нарада за участі заступниці міністра захисту довкілля Олени Крамаренко, на якій обговорили питання контролю за станом атмосферного повітря та алгоритму дій і комунікації у разі знеструмлення. Під час наради директор з інжинірингу ПАТ «Запоріжсталь» Микола Петряков повідомив, що 23 червня на металургійному комбінаті через повне знеструмлення відбулась зупинка виробничого обладнання.

Про це повідомили в ЗОВА.

– На підприємстві заздалегідь подбали про альтернативне джерело живлення – турбогенератор. Тож техногенної аварії вдалося уникнути, зокрема і викидів в атмосферу шкідливих речовин, – пишуть в ЗОВА.

За інформацією Олени Крамаренко, після знеструмлення «Запоріжсталі» забруднюючих речовин в повітрі зафіксовано не було.

– Згідно з даними з моніторингових станцій якості повітря, перевищень забруднюючих речовин у повітрі на момент відключення та протягом наступний кількох діб у місті не було зафіксовано. Маємо разом напрацювати алгоритм дій з оперативного сповіщення відповідних органів влади та підготувати план локалізації й ліквідації аварій та їх наслідків у разі їх виникнення, щоб не допускати подібних інцидентів, – зазначила під час наради Олена Крамаренко.

За тиждень на наступній нараді керівники підприємств та відповідних служб мають надати на розгляд алгоритми дій та комунікацій на випадок знеструмлення.

Як раніше писав 061, в «Запоріжжяобленерго» ввели нову схему графіків відключень світла.

Джерело: 061.ua