«Допомагає нести службу»: запорізькі нацгвардійці розказали про собаку, який став частиною колективу

Пес на прізвисько Чіня став невід'ємною частиною 23 окремої бригади ОГП Хортиця НГУ. Тварина разом з гвардійцями несла службу, проте під час одного з обстрілів втратила лапу.

Історією Чіні поділилися на сторінці Національної гвардії України, передає 061.

Собака долучився до захисників задовго до того, як отримав поранення. Він допомагав нацгвардійцям нести чергування та реагував на повітряну небезпеку.

«Прибився він до нас, до підрозділу більше року назад. Спочатку відчував себе більш відчудженим, трохи ричав, потім роззнайомилися і він влився у наш колектив. Часто з хлопцями, допомагає нести чергування. Коли тривоги, перед прильотом чи ще чимось — відчуває, може завити, почати гавкати, ховається — знаки подає, допомагає нести службу», — ділиться нацгвардієць.

Під час одного з прильотів по позиції захисників Чіня постраждав. Собаці довелося провести операцію та ампутувати частину кінцівки. Після цього тварина почувалася кепсько, розповідає нацгвардієць, Чіня відмовився від їжі і майже увесь час лежав.

Проте з часом собака почав повертатися до активного життя разом з захисниками: «Потихенько відходить, стрибає, пристосувався, хвостом вентиляє, настрій наче краще».

Після загоєння рани нацгвардійці планують придбати Чіні протез, аби тварина знову змогла повноцінно пересуватися. У підрозділі розповідають, що собака любить бігати за палицями та гратися. Після повного одруження захисники розраховують на те, що Чіня повернеться до «виконання обов’язків» та надалі буде «нести службу».

Нагадаємо, раніше ми ділилися історією військового з Оріхова, який після ампутації хоче повернутися на службу

Джерело: 061.ua