Керівник Запорізької обласної прокуратури, який потрапив до списку тих, хто отримував підвищену пенсію, написав заяву на звільнення

П’ять керівників обласних прокуратур та керівник однієї зі спеціалізованих прокуратур у сфері оборони написали заяви про звільнення з посад. Це керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Черкаської обласних прокуратур та спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Причиною таких заяв стало те, що всі вони отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

«Триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат», – повідомили в Генпрокуратурі.

Зазначається, що Рада прокурорів підтримала внесення змін до Закону України «Про прокуратуру», які покликані унеможливити для прокурорів отримання пенсій одночасно із заробітною платою.

«Згідно з цими пропозиціями, виплата пенсії за вислугу років прокурорам буде здійснюватися лише після їх звільнення з роботи. Тобто за принципом: або зарплата, або пенсія. Відповідні напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи», – повідомили в відомстві.

Раніше 061 повідомив, очільник Запорізької обласної прокуратури потрапив в топ-10 прокурорів, що отримують найбільші пенсії. Рейтинг було складено на основі декларацій.

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 сходинку в цьому рейтингу. Минулого року він отримав 433 713 грн пенсії. Почав отримувати її він ще у 2017 році, тобто у віці 40 років. В органах прокуратури він працює вже 26 років

На 20 місці опинився перший заступник керівника Запорізької облпрокуратури Андрій Коваль. Він задекларував 251 160 грн пенсії за 2023 рік. Відомо, що працює в органах прокуратури він з 2001 року, а вперше пенсійні виплати вказав у декларації за 2020 рік.

Зважаючи на досвід роботи, ймовірно, вони отримують пенсію за вислугою років, що передбачено законом.

Детальніше читайте ТУТ.

Джерело: 061.ua