Колишнього працівника ЗАЕС, який отримав посаду у керівництві захопленої станції, засудили до 10 років в’язниці

Працівник Запорізької АЕС погодився на співпрацю з окупантами і отримав керівну посаду у структурах, створених загарбникам для управління атомною станцією.

Про це повідомляє обласна прокуратура, передає 061.

Зрадник працював на Запорізькій АЕС на керівній посаді. Після окупації Енергодара обвинувачуваний залишився в окупованому місті і почав співпрацювати за загарбниками.

“Чоловік погодився на призначення першим заступником генерального директора так званого “Акционерного общества “Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС” – директора “Обособленного подразделения «Запорожская АЭС”, заснованого на матеріальній базі та потужностях Запорізької АЕС”, – повідомили у прокуратурі.

Пособник окупантів схиляв працівників атомної станції до співпрації з загарбниками, а також забезпечував оформлення ліцензій на роботу захопленої ЗАЕС у енергосистемі країни-агресора.

Рішенням суду колишнього працівника ЗАЕС визнал ивинним у пособництві державі-агресору, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2) ККУ і засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше 061 повідомляв, що двоє мешканців Василівського району отримали заочні підозри у колабораціонізмі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua