Мешканка Мелітополя намагалась створити агентурну мережу на території Запоріжжя

За матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено резидента російської розвідки, яка намагалась створити агентурну мережу на території Запоріжжя.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

На підставі зібраних Службою безпеки беззаперечних доказів, суд визнав винною мешканку Мелітополя у державній зраді та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства проросійськи налаштована місцева мешканка, з початком широкомасштабного вторгнення підтримала окупантів та почала шукати «виходи» на російські спецслужби.

Перебуваючи у тимчасово окупованому Мелітополі, жінка добровільно пішла на співпрацю з представником головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як ГРУ). За зраду, куратори пообіцяли їй «пристойну посаду» в органах окупаційної влади. Також вони обіцяли перевести у тил її чоловіка, який проходить службу у збройних силах країни-агресора та перебуває на передній лінії Херсонського напрямку.

Для збору розвідданих жінка залучила свекра, який мешкав у Запоріжжі. Він мав здійснювати зовнішнє спостереження за розташуванням та переміщенням українських військ і робити фотофіксацію об’єктів.

Отриману інформацію окупанти планували використати для планування і підготовки серії ракетних обстрілів по місту.

У серпні 2022 року, її родич був затриманий співробітниками СБУ саме під час передачі розвідданих про місця розміщення складів з військовою технікою та боєприпасами, а у вересні того ж року його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Суд визнав винною жінку за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Вирок набрав законної сили.

Джерело: 061.ua