На Запоріжжі прокуратура вимагає визнати недійсним договір із обслуговування енергоблоків на 5 мільйонів гривень

Господарський суд Києва відкрив провадження за позовом Василівської окружної прокуратури в інтересах Держаудитслужби до державного  підприємства  енергетичної галузі та підприєства-підрядника про визнання недійсними рішень тендерного комітету та укладеного на його підставі договору про закупівлю на суму майже 5 мільйонів гривень.
Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.
Фігурантами справи є підрозділ «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та товариство з обмеженою відповідальністю «КРОК ЛТД» з міста Харків.
Установлено, що після введення воєнного стану за результатами публічних закупівель між ЗАЕС, яке перебуває на тимчасово окупованій території Запорізької області, та «КРОК ЛТД» укладено договір про закупівлю послуг із ремонту та технічного обслуговування енергоблоків на суму майже 5 млн грн. Однак під час моніторингу прокурорами вебпорталу «Prozorro» виявлено, що товариство у порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» надало тендерному комітету недостовірні відомості про відсутність податкового боргу.
Попри обов’язок відхилити пропозицію учасника та відмінити торги, замовник неправомірно уклав із ним договір про виконання робіт. Саме на необхідності визнати цей договір недійсним через виявлені порушення прокуратура і наполягатиме в судових засіданнях.
Наразі справу призначено до судового розгляду.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua