Начальник військової адміністрації Запорізького району на мільйон гривень придбав криптовалюти

Голова Запорізької районної військової адміністрації Олег Буряк оновив дані в НАЗК щодо свого матеріального стану після придбання криптовалюти.

Про це повідомляється в єдиному державному реєстрі декларацій, передає 061.

Посадовець зазначив, що у травні придбав на 1 мільйон 118 тисяч гривень криптовалюти на біржі WhiteBit. Зазначається, що він придбав 30000 одиниць криптовалюти з міткою "Label crypto currencies".

У своїй щорічній декларації за 2023 рік посадовець зазначив, що його зарплата в районній державній адміністрації за рік склала 395 тисяч гривень. Його дружина Олена Буряк у 2023 році отримала 64 тисячі гривень допомоги на проживання ВПО.

Готівкою Олег Буряк задекларував 154 тисячі доларів та 23 тисячі євро. Його дружина має 7 тисяч доларів та 1,4 млн гривень.

Також голова райдержадміністрації задекларував дві автівки – Infiniti QX30 2017 року випуску та Volkswagen Touareg 2012 року випуску, 6 коштовних годинників та три квартири – у Києві, Запоріжжі та тимчасово окупованому Мелітополі.

До 2021 року Олег Буряк був бізнесменом із міста Мелітополь. Йому належали компанії "Джисеай фешн груп" (Польща), NBU GROUP S.A. (Панама) та МТФ-Альянс (Україна). Також йому належать декілька марок: Фабрика”, “Фабрика наш одяг”. .Був депутатом Запорізької обласної ради в минулій каденції від "Опозиційного блоку". На місцевих виборах 2020 балотувався від партії "За майбутнє", проте не був обраний.

Джерело: 061.ua