Окупаційна влада на Запоріжжі розповсюджує фейки про те, що держоргани з Харкова вивозить документацію

Представники окупаційної влади поширюють недостовірні відомості щодо дій української влади та силових структур через наступ на Харківщині.

Так, окупаційний телеграм-канал «Токмак Сегодня» поширив допис про те, що органи влади розпочали вивіз документів та архівів з Харкова.

«Государственные органы Украины начали вывоз документов и архивов из Харькова. Также, харьковские власти приступили к ликвидации документации, которую нецелесообразно вывозить или не хватает на это времени и ресурсов. Контрразведка хохла по внутренним каналам докладывает в Киев, что соответствующие службы в Харькове не готовы к проведению организованной эвакуации», – зазначив телеграм-канал.

Насправді ні Харківська ОВА, ні будь-який інший орган влади не оголошував жодну "евакуацію" з міста. Інформації немає ні на офіційній сторінці, ні на сторінках міськради.

"Подібної інформації немає і в каналах комунікації вищого керівництва країни. До того ж зараз Харкову не загрожує прихід окупаційних російських військ, адже Сили оборони України роблять усе можливе, щоб не дати ворогу жодного шансу", – пише Центр стратегічних комунікацій.

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко у коментарі виданню Ґвара Медіа також заперечила інформацію про вивезення документів.

«Жодних документів з обласної ради нікуди не вивозяться. Виконавчий апарат працює у штатному режимі, триває підготовка до чергової сесії», — зазначила вона.

Отже, мова йде про спробу пропаганди дискредитувати владу Харківщини та посіяти паніку серед населення.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Джерело: 061.ua