СБУ повідомила про підозру родичу Балицького, який популяризує “сво”

СБУ повідомили про підозру мешканцю Мелітополя, який перебуває у родинних зв’язках з гауляйтером Євгеном Балицьким, після захоплення Мелітопольського району підтримав окупантів та пішов з ними на співпрацю.

За даними спецслужб, до широкомасштабного вторгнення чоловік працював звичайним озеленювачем ділянок, але після окупації частини області отримав кар’єрний зріст.

“Спочатку, його призначили на посаду директора парку у Мелітополі. Потім, за протекцією Балицького, він був призначений на посаду директора департаменту культури, спорту та туризму окупаційної адміністрації, а згодом очолив так зване «министерство культуры, спорта и туризма военно-гражданской администрации Запорожской области”, – повідомили в СБУ.

Зазначається, що на своїй «посаді» чоловік виконує усі вказівки окупаційної влади заради підвищення іміджу держави – агресора та формування у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України.

Для цього зловмисник організовував численні спортивні змагання під егідою рф з метою підтримки «сво» та пропаганди «русского міра». Учасників нагороджували грамотами з гербовими печатками рф та медалями із триколором.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Джерело: 061.ua