У мерії Запоріжжя вирішили повернути безконтактну оплату в муніципальному транспорті

На останньому засіданні виконкому було прийнято рішення про впровадження автоматизованої систему обліку оплати проїзду (валідатори) в комунальному транспорті міста.

Про це повідомила секретарка міськради Запоріжжя Регіна Харченко на офіційній сторінці в телеграм, передає 061.

За словами посадовиці, для того, аби знову повернути цю систему необхідно пройти чергове бюрократичне коло: зібрати профільну комісію, яка виставить кваліфікаційні вимоги до претендентів; оголосити конкурс на подання пропозицій; оцінити заявки та обрати найбільш економічно вигідну; підписати договір і впровадити валідатори для безконтактної сплати проїзду в трамваях і тролейбусах.

«По конкурсу – хочемо вкластися у термін від місяця до півтора, щоб охопити максимум пропозицій. Дехто подумає, що довго. Мені теж завжди хочеться, щоб рішення втілювалися за хвилини. Але оцінюємо реальний стан речей і витискаємо максимум з наявних умов», – написала Регіна Харченко.

Насправді про відновлення можливості сплачувати за проїзд у муніципальному транспорті за допомогою валідаторів в «Запоріжелектротрансі» повідомляли ще рік тому – в червні 2023 року. Чому наразі в мерії виникла необхідність проводити черговий конкурс та шукати нового підрядника.

Можливість оплати проїзду за допомогою банківської картки чи телефону з'явилася в Запоріжжі наприкінці 2020 року. Спеціальні валідатори спочатку встановили поруч із передніми, середніми та задніми дверима. Сплатити за проїзд можна на стаціонарному валідаторі в салоні, на мобільному терміналі у кондуктора або в мобільному додатку з інтегрованою платформою цифрових гаманців Masterpass.

Щоб оплатити проїзд, достатньо лише піднести до валідатора, встановленого в салоні, безконтактну банківську картку, смартфон з функцією Apple Pay або Google Pay, або інший гаджет з NFC і дочекатися світлового сигналу

Джерело: 061.ua