У Запоріжжі аудитори виявили незаконні витрати коштів на дизпаливо в автомобілях «швидкої допомоги»

Аудитори провели ревізію в КНП «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради та виявили низку порушень, що призвели до значних незаконних витрат бюджетних коштів.

Про це повідомили в пресслужбі Східного офісу Держаудитслужби у Запорізькій області, передає 061

Найсуттєвіше порушення у медичному закладі стосувалося списання дизельного пального, якого за документами зайво витрачено на суму 5,8 млн гривень.

Аудиторами зафіксували також факти списання дизпалива у дні відпусток водіїв, у вихідні або під час їхньої тимчасової непрацездатності. Також до подорожніх листів вносилася недостовірна та непідтверджена інформація про виїзд автомобілів швидкої медичної допомоги до населених пунктів тимчасово окупованих територій Запорізької області. Під час контрольного зняття показників спідометрів деяких «швидких» встановлено завищення показників пробігу.

Крім того, на 1,6 млн грн було завищено витрати на поточний ремонт та технічне обслуговування автомобілів. Фактичне виконання таких послуг та встановлення запасних частин не підтверджено.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що запорізькі аудитори виявили фінансові порушення під час ревізій та перевірок закупівель на 582 мільйони гривень

Джерело: 061.ua