У Запоріжжі будуть судити військового рф, який відкрив вогонь по українському військовополоненому

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця армії рф, який відкрив вогонь по українському військовополоненому.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури, передає 061.

За даними слідства, 6 січня 2024 року стрілець військового підрозділу російської армії під час штурму бойових позицій Сил оборони України поблизу села Приютне Пологівського району відкрив вогонь на ураження по українському військовополоненому.

Український захисник склав зброю, вийшов із бліндажу та підняв руки угору, тим самим підтвердивши свій намір щодо здачі у полон. Проте замість полону отримав вогнепальне поранення, несумісне з життям.

У лавах окупаційного війська підозрюваний перебував із листопада 2023 року, після укладення контракту на проходження військової служби у зс рф замість відбування покарання за крадіжку в одній із колоній на території країни-агресора.

Після звільнення від подальшого відбуття покарання він пройшов підготовку на одному з військових полігонів у Ростовській області рф був передислокований на Запорізький напрямок.

Наприкінці січня 2024 рoку підoзрюваний затриманий українськими захисниками та переданий правooхoрoнним oрганам.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області громади розробили програми підтримки військовослужбовців на понад 380 мільйона гривень.

Джерело: 061.ua