У Запоріжжі планують впровадити пілотний проєкт з мобільними дитсадками

Новий закон про дошкільну освіту, ухвалений Верховною Радою, передбачає трансформацію системи дошкільної освіти та можливість створення альтернативних дитсадків. Експериментальний проєкт планують запровадити в кількох областях, в тому числі й у Запоріжжі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму, передає 061.

Директорка департаменту освіти і науки Юлія Погребняк зазначила, що під час зустрічі з представництвом ЮНІСЕФ, керівником ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» обговорювали реалізацію цього проєкту.

«Мова йде про нові форми організації освітнього процесу в дошкіллі. Впродовж року буде напрацьовуватися нормативно-правова база. Запоріжжя увійде в цей експеримент. Ми обрали 5 закладів, де будуть впроваджені нові моделі дошкільної освіти: мобільний дитячий сад, форма організації під назвою «мама з дитиною», державно-приватні дитсадки, дошкільні осередки», – пояснила Юлія Погребняк.

Міністерство освіти в рамках робочої групи найближчим часом має затвердити регіони та дитсадки, де будуть працювати нові форми організації освіти. Поки що неясно, чи це будуть взагалі відокремлені дитсадки або ж будуть створені філії при вже наявних закладах. Посадовці пояснюють, що як тільки вони отримають детальні роз’яснення про те, як будуть працювати такі експериментальні заклади, як буде організований розпорядок дня, як набиратимуться діти, що зі штатним розкладом, то нададуть відповіді на всі ці запитання.

Вже зараз відомо, що дитячий фонд ЮНІСЕФ в рамках цього проєкту готовий фінансувати ремонтні роботи та придбати дитячі меблі. Місто ж має взяти на себе відповідальність по виплаті заробітної плати в дитячих садках нового формату.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі частково відновили свою роботу 18 дитячих садочків

Джерело: 061.ua