У Запоріжжі пропонують провести публічне звітування для заступників міського голови і директорів КП

Голова фракції «Слуга народу» Регіна Харченко під час сесії запропонувала перед представленням проєкту бюджету міста на 2024 рік провести публічні звіти заступників міського голови, директорів департаментів та комунальних підприємств.

Про це стало відомо під час засідання двадцять першої сесії Запорізької міської ради, передає 061.

Депутатка зазначила, що всі заступники міського голови, очільники департаментів та управлінь і директори комунальних підприємств мають надати свої звіти за рік публічно перед депутатами і на цій зустрічі обов’язково мають бути присутні представники громадськості та журналісти.

Виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв запропонував конкретизувати строки та визначити тиждень, коли буде проведено публічне звітування.

Опитування громадської думки у Запоріжжі, проведене Міжнародним республіканським інститутом в 2023 році показало, що на думку 60% опитаних респондентів органи місцевого самоврядування є найбільш закритими для громадськості, їхня діяльність жодним чином не відповідає інтересам громади, а розподіл ресурсів відбувається неефективно та з численними зловживаннями. Діяльність депутатів та службовців виконавчих органів потребує більшої ефективності, підзвітності та відповідальності перед громадою. І така ініціатива може бути досить корисною.

Джерело: 061.ua