У Запоріжжі розслідують справу колишнього начальника ДСНС з Мелітополя, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом

Комунарський районний суд Запоріжжя надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування по відношенню до колишнього начальник Мелітопольського відділу ДСНС в Запорізькій області, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

За даними слідства, Дмитро Кучерков на початку повномасштабного вторгнення перебував на посаді начальника Мелітопольського районного управління ДСНС. Він в серпні 2022 року перейшов на бік ворога та надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ

Працюючи на окупантів, він схиляв колег з підрозділів ДСНС до вступу в цей незаконно створений орган. Також агітував місцевих жителів до співпраці з ворогом.

Пізніше він відкрито підтримував курс приєднання служби до складу "МЧС России" за що і отримав посаду «начальника ГУ МЧС по Запорізькій області»

У 2023 році ДБР заочно оголосило про підозру у державній зраді Кучеркову. Його оголошено у розшук.

На даний час він продовжує перебувати на тимчасово окупованій території м. Мелітополя, яка контролюється та утримується окупаційними військами російської федерації. Так як працівники українських правоохоронних органів не можуть до нього дістатися, то просять суд дозволити їм проводити по відношенню до підозрюваного спеціальне досудове розслідування на відстані. Суд надав дозвіл на здійснення такого розслідування.

Нагадаємо, що в минулому році в окупованому Мелітополі під час підриву авто постраждав керівник окупаційного МЧС Дмитро Кучерков.

Джерело: 061.ua