У Запоріжжі вирішили замість відновлення мосту в «Дубовому Гаю» спрямувати гроші на нове обладнання для комунальників

Шляхом перерозподілу коштів на понад 4 мільйони гривень для КП «Титан» придбають нове обладнання для прибирання, а також закуплять нові мобільні туалети. Раніше частину з цих коштів хотіли спрямувати на відновлення пішохідного мосту в парку «Дубовий Гай», проте після дообстеження вирішили його просто демонтувати.

Про це стало відомо під час засідання двадцять п’ятої сесії міської ради, передає 061.

Депутат Євгеній Мусійченко під час засідання сесії поставив питання посадовцям з управління з питань екологічної безпеки, чому було вирішено перерозподілити гроші, що були виділені на ремонт мосту в парку на придбання спецтехніки для комунальників, адже довгий час депутатам обіцяли провести ремонтні роботи на аварійній ділянці.

«У парку «Дубовий Гай» є аварійна споруда, яка не може експлуатуватись – бокові поручні та платформа не може утримуватись. Ми зробили проєкт цього мостового переходу. Коли підрядник мав стати до робіт, виявилося, що залізні опори не можуть експлуатуватись. Вартість відбудови після дообстеження виявилася зависокою, а тому було вирішено його демонтувати. Всі кошти, які були виділене на це, будуть перенаправленні на придбання навісної техніки для прибирання, – пояснив під час сесії профільний заступник міського голови Андрій П’ятницький.

Згідно з цими змінами, на 2 мільйони гривень КП «Титан» придбає трактор для видалення пнів, а на 1,3 млн гривень придбає додаткове обладнання для повної комплектації мотоблоків, для прибирання територій парків, скверів та покосу трави. Додатково придбають для очищування від снігу твердих поверхонь на територіях парків та скверів снігоприбиральну щітку до міні навантажувача та підйомну платформу.

На 893 тисячі гривень планують купити 25 мобільних туалетів та 5 інклюзивної конструкції, які встановлять в різних куточках міста (місця ліквідації наслідків ракетних ударів, блок-пости, на територіях бомбосховищ, пунктах незламності та гуманітарної допомоги), а також в парках, скверах та пляжах.

Загальна сума бюджетних коштів на придбання необхідного обладнання та основних засобів складає 4 млн 315 тисяч гривень.

Джерело: 061.ua