У Запоріжжі восени планують відкрити спортивні зали реконструйованої ШВСМ

У Запоріжжі у вересні планують вводити в експлуатацію кілька великих і потужних спортивних залів на базі Школи вищої спортивної майстерності.

Про це повідомив під час візиту у Запоріжжя тимчасово виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту Матвій Бідний, передає 061.

«У Запоріжжі ми бачимо взагалі унікальну ситуацію, бо попри те, що сьогодні по всій країні фактично зупинено будівництво об'єктів спортивної інфраструктури та капітальні інвестиції в це, бо за зрозумілих обставин все це перебуває під ризиком руйнування. Понад 500 спортивних об'єктів вже зруйновано частково або повністю. Але все ж таки в Запоріжжі добудовується база Школи вищої спортивної майстерності, де у вересні планують вводити в експлуатацію кілька дуже великих і потужних спортивних залів. Ми бачимо, що є все ж таки спортивна інфраструктура, а нам тільки лишилося підтягнути організаційну частину, щоб покращити умови для здійснення такої діяльності, для того, щоб спростити організаційне і матеріальне забезпечення тренерського складу», – прокоментував Матвій Бідний.

Під час робочої поїздки в.о міністра ознайомився з наявними проблемами в галузі спорту, фізичної культури, молодіжної політики в умовах війни.

«Якщо ми говоримо про спорт, то вся наша проблематика пов'язана з тим, що фактично спорт у нас керується системою, яка дісталася нам у спадок ще з радянських часів і сьогодні є фактично нефункціональною. Це душить спорт в тих місцях, коли він потребує більш гнучкого, якогось оперативного реагування в умовах війни. У зв’язку з цим зроблена низка висновків, зрозуміло, що ми будемо переорієнтовувати та нормативну базу під те, щоб сьогодні допомогти тим суб'єктам, які в регіонах цих ще працюють, для того, щоб зберегти той потенціал, який у нас залишився, а також потрібно надати базу для того, щоб його примножити після закінчення війни. В цілому можна сказати, що у Запоріжжі та Запорізькому регіоні, що найголовніше, вдалося зберегти людський потенціал. Ми бачимо тут дуже багато людей, тренерів, у яких горять очі, які прагнуть, всупереч всім складностям працювати тут, продовжують збирати людей, виховувати спортсменів, набирати дітей. Я вважаю, що саме це і дає нам всі підстави говорити про те, що потенціал регіону з погляду спорту є і лишається дуже високим», – зазначив Бідний.

В.о міністра молоді та спорту Матвій Бідний також зазначив, що спортсмени національних збірних, а також спортсмени, які планують виступи в складі нашої олімпійської збірної команди вони забезпечені всім необхідним.

«Всі матеріальні винагороди, ті призові, які передбачені за перемогу, призові місяця на олімпіадах, абсолютно повністю забезпечені сьогодні з боку держави, і вони будуть виплачені. Що стосується інших виплат, то все також функціонує, але, повторююся, нам треба трохи переглядати систему управління. Це необхідно в тих умовах, коли ми вимушені щось змінювати, з огляду, наприклад, на війну, це ті умови, від яких ми не можемо піти, це фактично такий екстремальний кейс, і ми стикаємося з тим, що в тій системі, яка існує, ми не можемо здійснювати забезпечення, тому що є безліч нормативного регулювання, якихось обмежень, якихось критеріїв, які сьогодні фактично виконувати неможливо. Але, я повторююся, я думаю, що ми будемо здійснювати таку м'яку дерегуляцію і оптимізацію всієї системи забезпечення», – анонсував очільник Мінмолодьспорту.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що двоє спортсменів з Запорізького регіону вибороли ліцензії на участь в Олімпійських іграх-2024. Це борець греко-римського стилю Парвіз Насібов та стрибунка у воду Вікторія Кесарь. Також боротьбу за право виступати на Олімпіаді продовжує легкоатлетка Катерина Карпюк.

Джерело: 061.ua