У Запоріжжі з початку року патрульні поліцейські склали понад 2300 протоколів за водіння у нетверезому стані

Запорізькі патрульні поліцейські з початку року склали 2302 адміністративні протоколи за керування авто у стані сп’яніння.

Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції у Запорізькій області.

Інспектори зазначають про те, що за перше керування авто в стані сп'яніння штраф складе 17 тисяч гривень з позбавленням прав на рік, за повторне порушення загрожує вже 34 тисячі гривень з позбавленням прав на три роки та вилученням авто.

Третє та наступні протягом року керування в стані сп'яніння загрожує штрафом в 51 тисячу гривень із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією авто або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на той же термін та конфіскацією автомобіля.

«Не сідайте за кермо напідпитку самі та не дозволяйте це робити іншим. Алкоголь та наркотики погіршують змогу водія діяти під час руху, послаблюють здатність оцінки ситуації, як наслідок – зростає ризик скоєння дорожньо-транспортної пригоди», – наголошують в поліції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі легкове авто влетіло у дерево: винуватець ДТП перебував у стані сп'яніння

Джерело: 061.ua