У Запоріжжі затримали шахраїв, які створили фіктивне агентство з працевлаштування за кордоном

У Запоріжжі правоохоронці повідомили про підозру організатору та учасникам злочинної організації, які під приводом надання послуг із працевлаштування за кордоном ошукували громадян.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.

За даними слідства, засновником шахрайської схеми був житель Запоріжжя, який разом із двома співорганізаторами координував роботу створеної ним злочинної організації. Інші п’ять учасників були залучені на роль менеджерів «по роботі» з клієнтами.

За розробленим планом вони розміщували у мережі фейкові оголошення про допомогу у працевлаштуванні за кордоном. Вартість таких псевдопослуг складала в середньому 600 євро.

Під час телефонних розмов ознайомлювали клієнтів із наявними вакансіями, умовами роботи, проживання, оформлення робочих віз тощо, створюючи ілюзію фахового агентства з працевлаштування.

Після отримання передоплати переставали відповідати на дзвінки.

У такий спосіб підозрювані заволоділи коштами понад 20 потерпілих на суму понад 600 тисяч гривень.

Правоохоронці провели 14 обшуків. Вилучено понад 12 тисяч доларів та 2,5 тисячі євро, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки тощо.

Наразі учасників злочинної організації затримано. Двом із них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, щодо інших – питання вирішується.

Джерело: 061.ua