У Запорізькій області внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинули п’ятеро людей

На території Запорізької області фіксуються випадки травмування і загибелі внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами.

Про це повідомляє обласне управління Нацполіції, передає 061.

За даними обласного ГУНП, з початку року у поліцію надійшло 20 звернень про необережне поводження з боєприпасами, які призвели до загибелі п’ятьох людей і травмування 22 громадян.

Нещодавно від необережного поводження з боєприпасами постраждали двоє мешканців Запорізького району. У селі Таврійське 44-річний чоловік під час земляних робіт наступив на боєприпас. Внаслідок вибуху постраждалий отримав контузію, а також поранення обличчя, тулуба, рук і ніг. У селі Гасанівка 65-річний чоловік загинув від вибуху гранати, яку він знайшов на пасовищі і приніс додому.

“Людям слід бути вкрай уважними та обережними під час проведення земляних робіт на дачних ділянках чи полях, під час прогулянок в лісах, парках, відпочинку поблизу водойм, перебування на територіях покинутих будівель, колишніх полігонів, залізничних коліях та інших об’єктах інфраструктури”, – зазначають у поліції.

При виявленні вибухонебезпечних предметів до них заборонено наближатися, брати в руки, пересувати, забирати додому. На місце необхідно викликати поліцію або ДСНС, а також не допускати до знахідок інших людей, до прибуття правоохоронців чи рятувальників.

Раніше 061 повідомляв, що у Запорізькій області зафіксували понад 300 ворожих обстрілів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua