У Запорізькій області зареєстровано 58 випадків сказу серед тварин

Після повномасштабного вторгнення у Запорізькій області погіршилася ситуація із розповсюдженням сказу.

Про це повідомляє 061 з посиланням на обласну Держпродспоживслужбу.

У 2024 році на території області зареєстрували 58 випадків сказу серед тварин, що на 45 випадків більше, ніж у довоєнний 2021 рік. Здебільшого хворобу виявляли серед котів і собак, однак є поодинокі випадки захворювання серед лисиць, а також малої та великої рогатої худоби. Через захворювання на сказ оголошено 40 неблагополучних пунктів, де запроваджено карантин.

У Держпродспоживслужбі зазначають, що однією з причин поширення хвороби є збільшення чисельності червоної лисиці у області через заборону на полювання впродовж двох років, а також не проведення пероральної вакцинації диких тварин від сказу у 2022 та 2023 роках.

У 2024 році у Запорізькій області провели вакцинацію від сказу близько 54 тисяч домашніх тварин (собак, котів, великої та дрібної рогатої худоби). У травні в регіоні провели кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин на площі 1,2 тис. км2, де розклали понад 30 тис. доз вакцини. У листопаді запланована осіння пероральна вакцинація.

У відомстві зазначають, що у закладах державної ветеринарної медицини домашніх тварин можна безкоштовно вакцинувати від сказу.

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі шкільні укриття працюватимуть впродовж ночі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Джерело: 061.ua