В Запоріжжі бронзову скульптуру Леніна виставили на аукціон

Демонтовану з площі Запорізької бронзову скульптуру Леніна продають з аукціону. Стартова ціна лоту складає 10 477 214 гривень.

Про це повідомляється в системі онлайн-аукціонів Прозорро.Продажі.

До складу лоту входять: бронзова скульптура Леніна вагою 12310 кг; скульптури горельєфа (сталевар, інженер, колгоспниця, електрик) загальною вагою 7510,0 кг; великі літери ("ЛЕНІН") 24,36 кг; малі літери ("Комунізм – це є радянська влада плюс електрифікація всієї країни") – 34,74 кг.

Прийом пропозицій стартував 21 червня, завершення – 11 липня. Аукціон проведуть 12 липня.

Бронзову скульптуру Леніна демонтували в 2016 році в рамках декомунізації. З того часу вона зберігається на території КП «Водоканал». В лютому 2024 року ветеран війни Іван Мінченко запропонував продати демонтований пам’ятник, а всі вторговані кошти спрямувати на підтримку обороноздатності регіону.

19 червня депутати міської ради вирішили виставити демонтований пам’ятник на аукціон за балансовою вартістю без експертної оцінки. Кошти, виручені під час аукціону зарахують до спеціального фонду бюджету та будуть використані виключно на ремонт найпростіших укриттів, які перебувають на балансі комунального підприємства «Градпроект».

Як раніше писав 061, стало відомо, які питання виносять посадовці Запорізької міськради на «громадські слухання» по школам.

Джерело: 061.ua