В Запоріжжі у пари лебедів в «Дубовому гаю» народились пташенята

У пари лебедів-шипунів, які мешкають у центральному парку культури і відпочинку Запоріжжя «Дубовий гай» народилось четверо пташенят. Малеча з батьками вже плаває у водоймах парку. Щоб пташенята не загинули від інфекцій, волонтери допомагають закупити необхідні препарати.

Про це повідомили в «Запорізькій зоозахисній лізі».

– До нашої керівниці Інни знов звернулася про допомогу небайдужа працівниця парку Наталія з гарною новиною! В нашому парку знову поповнення !!! 4 гарних малюка! Тож, беручи до уваги успішний досвід того року, Інну попрохали допомогти знову купити ліки для профілактики захворювань для малечі та їх батьків! – пишуть волонтери.

Для профілактики інфекцій пташенятам треба прийняти противірусні препарати та антибіотики. На це необхідно всього 1100 гривень. Для закупки препаратів створили окрему банку.

До минулого року пташенята в пари лебедів гинули від інфекцій. В 2023 році завдяки допомозі волонтерів, які закупили препарати для профілактики, вдалось вижити всім чотирьом лебедятам.

Дуже важливо не годувати водоплавних птахів хлібом – це шкодить їхньому здоров’ю та може призвести до смерті.

– Влітку, весною, осінню вони їдять рибку маленьку, водорості та все, що знайдуть у воді. Також приходять люди, вони вже стали більш обізнаними та беруть овочі або крупи, якими можна кормити лебедів, – рекомендувала співробітниця парку Наталя Працевита.

Джерело: 061.ua