Запорізька ОВА говорить, що зима буде найскладнішою в історії

Запорізька область готує комунальні підприємства до роботи в зимовий період в умовах можливих тривалих блекаутів.

«Готуємось до найскладнішою зими в історії. Очікуємо, що в нас будуть великі перебої з постачанням електроенергії», – сказав під час брифінгу голова ОВА Іван Федоров.

За його словами, завершується робота з придбання та встановлення генераторів і когенераційних установок, які необхідні для забезпечення жителів регіону водопостачанням та теплом.

«Закінчено тендерну процедуру закупівлі дизельних генераторів для КП «Водоканал» Запорізької міської ради. Це буде фінансуватися за рахунок наших міжнародних донорів – ЮНІСЕФ. До кінця цього року буде виконана вся робота, щоб мешканці області були з водою», – сказав Федоров.

Щодо теплопостачання, то ситуація значно складніша, тому що більша кількість котелень, які надають теплопостачання.

«Ми обрали в Запоріжжі 13 об'єктів, де встановимо когенераційні установки. Тендерні процедури завершились по постачанню установок. Загальна потужність їх трохи менша ніж 30 МВт. Частину з них поставлять впродовж 1,5 місяці», – додав очільник регіону.

Він також зазначив, що для водоканалу зараз закуповуються дублюючі (або ж резервні) генератори, які потрібні на випадок, якщо блекаути будуть довшими ніж 8 годин. Їх придбають за гроші японської організації.

Джерело: 061.ua