Запорізькі депутати внесли зміни до бюджету та перерозподілили 30 мільйонів гривень

Депутати Запорізької міськради внесли зміни в бюджет територіальної громади на 2024, збільшивши загальний обсяг видатків на 30 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час позачергового засідання сесії, передає 061.

Найбільші зміни стосуються сфери освіти. Так, коштом субвенції з місцевого бюджету на виплату заробітної плати педагогічним працівникам спрямують 12,7 мільйона гривень.

Ще 17,4 мільйона гривень виділяють для закладів професійно-технічної освіти. З цієї суми 6,8 мільйона гривень піде на створення навчально-практичного центру на базі навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей». Ще 10,5 мільйона гривень спрямували на створення навчально-практичних центрів на базі навчальних закладів «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти», «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник».

На 7 мільйонів гривень планують облаштувати системи пожежної сигналізації в школах та ще 450 тисяч гривень спрямують на оплату виконаних робіт з влаштування укриття в гімназії №83.

Депутати погодили дотацію обласному бюджету для надання допомоги й забезпечення потреб частин та підрозділів Сил безпеки та оборони України у 68,6 мільйона гривень.

Також погодили зміни до розподілу коштів депутатського фонду, а саме: за рахунок зменшення нерозподілених коштів депутатського фонду на 4, 7 млн грн збільшуються видатки на освіту – 146 тис.грн, охорону здоров’я – 600 тис.грн, фізичну культуру і спорт – 32,3 тис.грн, житлово-комунальне господарство – 342 тис.грн, надання грошової допомоги громадянам міста, що опинились в скрутній ситуації – 3 млн грн, грошової допомоги військовослужбовцям на придбання дронів, військового обладнання та спорядження – 607 тис.грн.

Загальний обсяг доходів та видатків збільшується на 30,3 млн гривень та становитиме у 2024 році 9,4 млрд грн.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі директора комунального підприємства підозрюють у розтраті коштів на закупівлі генераторів для укриттів

Джерело: 061.ua