Запорізькі роботодавці отримали майже 9 мільйонів гривень компенсації за працевлаштування ВПО

З початку року вже 200 роботодавців у Запорізькій області отримали компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили в пресслужбі обласного центра зайнятості, передає 061.

За умовами програми, роботодавці, які працевлаштовують ВПО (в тому числі за сумісництвом) мають право на отримання компенсації тривалістю:

  • до 3-х місяців – у разі працевлаштування особи ВПО;
  • до 6-ти місяців – при працевлаштуванні ВПО з-поміж осіб з інвалідністю.

Розмір компенсації становить 8000 грн за кожен відпрацьований повний місяць роботи.

Таким чином, якщо роботодавець приймає на роботу ВПО, то має право отримати компенсацію до 24 тисяч гривень за таку особу.

Якщо працевлаштована особа ВПО з інвалідністю, то виплати роботодавцеві можуть складати до 48 тисяч гривень.

«За 6 місяців 2024 року вже 200 роботодавців Запорізької області отримали позитивне рішення щодо надання компенсації за працевлаштування 448 внутрішньо переміщених громадян на суму понад 8,9 млн грн, – повідомила в.о директора Запорізького обласного центру зайнятості Тетяна Заліпяцька.

За видами економічної діяльності найбільше було працевлаштовано ВПО у наступних сферах: переробна промисловість – 42%; оптова та роздрібна торгівля – 23%; організація харчування – 8%; сільське господарство, лісове та рибне господарство – 5%; діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування – 5%.

Для отримання компенсації необхідно подати заявку через Дія або звернутись до центру зайнятості за місцем знаходження роботодавця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, з якими проблемами стикаються ВПО та як захистити свої права

Джерело: 061.ua