ЗСУ відновили позиції на Запорізькому напрямку після проведення контратаки

Геолокаційні кадри, показують, що російські сили досягли незначного успіху в західній Запорізькій області, але українські воїни відновили деякі позиції після проведення контратаки.

Про це повідомляє у своєму звіті Інститут вивчення війни, передає 061

На кадрах видно, як російські війська просунулися вздовж бурелому на північ від Мирного (на північний схід від Роботиного), після чого українські сили контратакували та відновили деякі обмежені тактичні позиції вздовж буреслому.

11 і 12 червня тривали позиційні бої поблизу Роботиного, Вербового) та Малої Токмачки Повідомляється, що підрозділи 19-ї мотострілецької дивізії РФ продовжують діяти на Оріхівському напрямку.

12 червня російські сили продовжили наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський мілблогер заявив, що російські війська завершили зачистку Старомайорського. 11 і 12 червня тривали бої на південь від Великої Новосілки в районі Урожайного і Старомайорського.

Російська підтримка – Південна вісь (мета Росії: утримувати позиції на передовій та охороняти тилові райони від українських ударів)

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що росіяни вдарили з авіації по Гуляйполю

Джерело: 061.ua