«Це вже якийсь прорив»: в Запоріжжі відбулось судове засідання по справі загибелі Ані Ждан

19 березня в Жовтневому районному суді відбулось засідання по справі колишнього директора парку «Дубовий Гай» Олега Комаренка. Його звинувачують в неналежному виконанні службових обов’язків, внаслідок чого 9 березня 2020 року в парку загинула 8-річна Аня Ждан – на дівчинку впала дерев’яна скульптура.

Про це повідомили в сюжеті «МТМ».

Минулого року засідання по справі призначались щомісяця, але розгляду по суті не відбулось. Десятки небайдужих містян вчора зібрались перед будівлею суду, аби підтримати родину загиблої Ані Ждан. Вони прийшли з плакатами, на яких вимагали справедливого суду і покарання винних.

На судовому засіданні розглянули клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу для екс-директора парку з нічного на цілодобовий арешт. Суд його відхилив та поклав на Комаренко особисте зобов’язання з’являтись на засідання із застосуванням штрафу у разі неявки. З 15 попередніх засідань Комаренко прийшов лише на 3.

Також суд заслухав свідка Тетяну Кирду, яка гуляла в «Дубовому гаю» 8 березня 2020 року разом з дітьми. За її словами, в день трагедії ніяких попереджуючих табличок або огороджувальних стрічок біля скульптури не було.

– Сьогодні ми, мені так здається, зійшли з мертвої точки. Це у нас перше судове засідання, яке відбулось не відкладенням, не перервою, а відбулось по-справжньому – ми цілу годину позасідали, мені здається, це вже якийсь прорив, – повідомила після засідання адвокатка родини Ждан Ірина Вишнякова.

Як зазначила Вишнякова, злочин, в якому підозрюють Комаренка, вважається не тяжким (санкція статті передбачає позбавлення волі терміном менше 5 років), тому строки давності притягнення до кримінальної відповідальності – 5 років.

Наступне засідання по справі відбудеться у Жовтневому суді 26 березня.

Як раніше писав 061, у справі загибелі 8-річної Ані Ждан два підозрюваних. Колишнього заступника директора парку з технічних питань Геннадія Миш'якова звинувачують у порушенні правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України), а екс-директора «Дубового Гаю» Олега Комаренка – у службовій недбалості, що призвело до тяжких наслідків (ч.2 ст. 367 КК України).

Джерело: 061.ua