«Цей удар був абсолютно чітко спланований»: міністр МВС розповів нові подробиці ракетного обстрілу Запоріжжя

Російські війська сьогодні, 30 вересня, вдарили ракетами по околицях міста Запоріжжя, влучили в колону цивільних людей, які планували поїхати на окуповану територію. Внаслідок цього теракту загинули 26 людей і 85 було поранено.
Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастриський на брифінгу у Нацполіції Запорізької області, передає 061.
«Сьогодні, 30 вересня, близько 7 ранку стався ракетний удар у Запоріжжі. Щодня в цей час люди збираються в колону для того аби виїхати на тимчасово окуповані території до своїх будинків, до своїх старших батьків, до своїх дітей.  Тут було близько 50 машин і вони накопичувались з кожною хвилиною. О 7.12 відбувся прильот ракет с300. Три прильота з невеликим інтервалом, які забрали життя 26 людей, в тому числі 2 дітей – 11-річнного Максима і 14- річної Валерії. Також загинула їхня матір. А 3 річна сестричка знаходиться в лікарні. За нею їдуть бабуся та дідусь з Львівської області. Всього 115 загиблих і поранених внаслідок цього теракту, який вчинила російська влада», – прокоментував міністр МВС Денис Монастирський.
Міністр також зазначив, що ці удари були свідомо нанесені по цивільним громадянам. Навкруги немає жодного військового об’єкту, лише цивільні.
«Цей удар був абсолютно чітко спланований. Прямо зараз виступає головний терорист світу Путін, заявляючи про анексію цих областей (Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької, – прим. ред). Їх обізлив успіх наших військ на Харківщині, сьогоднішні успіхи наших військ під Лиманом, це імпотентна відповідь російської армії цивілізованому світу.  Відповіддю міжнародної спільноти може бути не лише засудження цього теракту, а з нашого боку це не лише розслідування ситуації. Ми з вами стали свідками чергового військового злочину на який буде реакція у вигляді додаткової військової техніки», – зауважив Денис Монастирський.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої території України. Там стояла колона машин з цивільними, які прямували за своїми родичами на тимчасово окуповану територію.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області
Джерело: 061.ua