Депутатка Запорізької облради отримала підозру за впровадження російської освіти на окупованій території

Депутатку Запорізької облради підозрюють у співпраці з російськими окупантами. Зокрема, вона погодилася запровадити в одній зі шкіл Запорізької області стандарти російської освіти.
Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура, передає 061.
За даними слідства, депутатка Запорізької облради, яка очолювала комунальний заклад «Кам'янсько-Дніпровська загальноосвітня санаторна школа-інтернат, після окупації військами РФ міста прийняла пропозицію ворога про співпрацю.
Мова йде про Ніну Гурську, депутатку Запорізької обласної ради восьмого скликання від партії Володимира Буряка "Єднання".
Жінка на вимогу окупантів оновила програму викладання з використанням російських підручників, а також змінила форму оцінювання школярів на п'ятибальну.
"Для отримання підлеглим їй колективом вчителів відповідної кваліфікації для викладання дисциплін за сучасними російськими освітніми стандартами організувала проходження спецкурсів підвищення кваліфікації в Євпаторії анексованої АР Крим", – йдеться у повідомленні.
Гурській повідомили про підозру у колабораційній діяльності.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що судитимуть директорку школи в Якимівці, яка пішла на співпрацю з окупантами та впроваджувала російські стандарти освіти.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua