Держаудитслужба помітила, що запорізький «Металург» «забув» відмінити торги на 1,7 млн гривень на харчування

Комунальне підприємство "Міський футбольний клуб "Металург" ще до війни без конкурсу замовило у фірми «Дніпроторг+» послуги з харчування футболістів на 1,7 мільйона гривень. За 4 місяці війни посадовці так і не відмінили ці торги, а тому потрапили в поле зору Східного офісу Держаудитслужби.
Про це повідомляється в реєстрі публічних закупок Prozorro, передає 061.
Відомо, що МФК «Металург» замовив по переговорній процедурі харчування фірм «Дніпроторг+», яка була створена лише минулого року. Директором є Дмитро Першин, що також є довіреною особою «Дніпроторг Україна». В засновниках фірми вказані підприємці Віталій Воскресенський та Олександр Давиденко, що через підконтрольні компанії раніше годували навчальні заклади в Енергодарі, Кам’янці-Дніпровській та інших населених пунктах.
Згідно тендерної документації клуб замовив харчування ще 17 лютого за принципом «шведський стіл» для членів двох футбольних команд «Металург» у кількості 60 чоловік протягом 216 днів. Загальна сума підряду склала 1 мільйон 764 тисячі гривень.
Через війну, звичайно, що ця закупівля стала не актуальною, але при цьому її ніхто так і не відмінив, а в електронній системі значився статус «підготовка угоди». Можливо, посадовці, сподівалися, що договір вони підпишуть з новими датами вже після війни і не захотіли розривати стосунки з підрядником, але ревізори Держаудислужби вбачають в цьому порушення.

Під час перевірки Держаудитслужба дійшла висновку про те, що це є порушення законодавства «Про публічні закупівлі». Замовник згідно законодавства мав припинити закупівлю, бо протягом 35 днів так і не був підписаний договір. Фахівці з публічних закупок вирішили допомогти футболістам і за них відмінили переговорну процедуру закупівлі послуг харчування
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Максим Лупашко залишив посаду директора комунального підприємства "МФК "Металург" за згодою сторін. Разом з ним із клубу пішла і його дружина Тетяна Лупашко, яка обіймала посаду керівника відділу кадрів "Металурга".
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua