До Запоріжжя гуманітарними коридорами можуть виїхати жителі чотирьох міст

Дістатися Запоріжжя можна лише власним транспортом

Сьогодні, 16 квітня, погоджено дев’ять гуманітарних коридорів. Чотири з них — до Запоріжжя.

Дістатися Запоріжжя гуманітарними коридорами можна з Маріуполя, Бердянська, Токмака та Енергодара. Однак, доїхати можна лише власним транспортом. Евакуаційні автобуси не можуть їхати через розмиту дорогу між Василівкою та Запоріжжям.

Ще п’ять гуманітарних коридорів будуть працювати у Луганській області. Зокрема:

  • Сєвєродонецьк – Бахмут (місце зборів – пр. Хіміків, 28);
  • Лисичанськ – Бахмут (місце зборів – РТІ, 40 років Перемоги, вул. Сосюри, 324);
  • Попасна – Бахмут (місце зборів – вул. Первомайська, 42);
  • Гірське – Бахмут (місце зборів – вул. Гагаріна, 13);
  • Рубіжне – Бахмут.

Зазначається, що гуманітарні коридори на Луганщині працюватимуть лише за умови припинення обстрілів з боку окупаційних військ. Про це у своєму телеграм-каналі повідомила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Нагадаємо, що в Україні продовжується прийом заявок на отримання державної допомоги для пересенців. Вона передбачена кожній внутрішньо переміщеній особі у розмірі 2 тис. гривень. 3 тис. гривень зможуть отримати діти та люди з інвалідністю. Кошти будуть виплачуватися щомісяця. Ті, хто хоче отримати гроші за березень, має подати заявку до 30 квітня.

Раніше «Індустріалка» повідомляла, що тимчасово окуповане місто Запорізької області покинули 80% жителів. Також виїхали майже всі працівники медичних закладів.

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

Сообщение До Запоріжжя гуманітарними коридорами можуть виїхати жителі чотирьох міст появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.