Два серця в полоні: у Запоріжжі сотні людей вийшли на підтримку військовополонених, – ФОТОРЕПОРТАЖ

В центрі Запоріжжі відбулась акція, яка має назву “Два серця в полоні”. Вона присвячена полоненим захисникам Маріуполя з різних підрозділів.

“Я чекаю брата. Він потрапив в полон з заводу ім. Ілліча 12 квітня 2022 року. Крайній раз з ним спілкувалися в цей день. Він набрав по відеозв’язку і сказав, що вони потрапили в полон, їх вивозять маленькими групами, куди – вони не знають. За цей час ми отримали від нього два листи. Це було влітку 2022 року. В січні цього року, коли були обміни, хлопці, які були звільнені, були з його камери, бачили його. Кажуть, що він живий, здоровий, співає українські пісні, він чекає повернення додому і ми боремося за це”, – каже учасниця та одна з організаторок акції Тетяна.

Люди вийшли на акцію з плакатами: “Брате, моє серце разом з твоїм в полоні”, “Поверніть моє життя”, “Не мовчи, полон вбиває”, “Поверніть тата”. Дехто прийшов на захід з дітьми, які ще жодного разу не бачили своїх батьків, бо народились вже під час їхнього полону.

Поруч встановили столи та стільці з військовою формою полонених. Жінки, які чекають з своїх рідних, сідали напроти пустих стільців та вели уявний діалог.

“Ми звертаємося до міжнародних організацій. Цей захід не для місцевих представників влади, а задля привернення уваги саме тих, хто за кордоном. Бо лише вони мають вплив на країну-агресора і можуть допомогти нам повернути хлопців. Ми бачимо, що це працює і вони можуть допомогти. Ми проводимо такі акції в Харкові, Миколаєві, Рівному, Києві”, – каже Тетяна.

Акція має назву “Два серця в полоні”, адже ті, хто чекають, морально так само в полоні.

“Ми сьогодні зібралися аби показати, що ми пам'ятаємо і ми боремося”, – додали учасниці акції.

Джерело: 061.ua