Евакуація з Мелітополя до Запоріжжя завершилась успішно

Понад 500 мелітопольців змогли сьогодні евакуюватися з окупованого міста

Близько 22-ї години до Запоріжжя дісталися автобуси з Мелітополя, які вирушили звідти ще вісім годин тому. Евакуюватись до обласного центру з окупованого міста змогли більше півтисячі мешканців.

— Зустрічаємо наших мелітопольців і мешканців Мелітопольського району у Запоріжжі, — написал на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Іван Федоров. — Понад 500 людей, які чекали на евакуацію майже чотири дні. Трохи втомлені з дороги, але щасливі, що приїхали на неокуповану землю. Приємно зустріти й директорів мелітопольських шкіл, які героїчно витримали погрози ворога й залишились вірні своїм принципам — ніяким чином не співпрацювати з окупантами. Незважаючи на труднощі, які кожного разу чинять російські військові, ми продовжимо евакуювати мешканців, які хочуть виїхати з тимчасово окупованих міста і району. Вже готуємо до відправлення у Мелітополь наступні автобуси!

евакуація Мелітополь
Цими днями Мелітополь полишали і містяни на власному транспорті. При цьому мешканці міста звернули увагу посадовців на те, що в організації евакуації існують певні проблеми. А саме людям літнього віку важко відслідковувати інформацію про час виїзду через соціальні мережі, крім того, вони не мають можливості оперативно долучатись до колони.

Як повідомляла «Індустріалка», автобуси з Запоріжжя на Мелітополь вирушили ще 6 квітня. Спочатку окупанти протримали колону на блокпосту у Василівці, потім на в’їзді до Мелітополя, згодом транспорт більше доби не погоджувались віддавати. Але після перемовин загарбники дозволили евакуацію.

Читайте також: Підтриємству в Мелітополі окупанти завдали збитків на мільйон євро

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

Сообщение Евакуація з Мелітополя до Запоріжжя завершилась успішно появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.