Гучно та влучно: як гаубиця “Мста-Б” знищує окупантів на Запорізькому напрямку, – ФОТО, ВІДЕО

Причіпна гаубиця 152-мм калібру "Мста-Б" допомагає українським військовим "мінусувати" ворожу техніку, боєприпаси та взводно-опорні пункти. По останньому власне і мають вгатити два артилерійські розрахунки в день нашого приїзду на передову.
Командир батареї, старший лейтенант має позивний "Ковбой", говорить, що ціль знаходиться за 13 км від наших позицій. Зазначає, що треба наносити вогневе ураження та знищити взводно-опорний пункт противника, бо він останнім часом дуже сильно турбує позиції українських захисників.
Бити по ВОПу будуть двома гарматами. Постріли виконують один за одним.
"Це одне з найкращого, що придумав Радянський Союз в плані артилерії", – коментує "Ковбой". На підтвердження своїх слів він згадує, як на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну "Мста-Б" допомагала нашим військових тримати оборону столиці.
"Ковбой" каже, що робили понад сотню пострілів менше ніж за добу з однієї гармати. Результати такої такої роботи теж вражаючі – з десяток знищеної техніки росіян. Артилеристи пояснюють, що головне завдання – бити максимально точно, витрачаючи мінімум снарядів.

Військовому лише 23 роки. Він кадровий військовий, закінчив Академію сухопутних військ. Хлопець вже має досвід: у 2020 році він був в ООС, на фронті воює з 24 лютого. На шевронах "богів війни" є напис: "вогонь запеклих не пече". За словами командира, це не просто слова, це їхнє гасло.
Попри напружену ситуацію на фронті, постійні артдуелі, позиційну війну, несприятливу погоду та ще багато інших моментів, наші військові готові "насипати" ворогу побільше… мовляв, аби не розслаблялися.
Вони мають багато планів на те, що зроблять в цивільному житті після перемоги, але головне зараз – знищити ворога, вижити самим та повернути українців до їхніх домівок
Джерело: 061.ua