Із Запорізької області окупанти везуть «вантаж 200» лише вночі та невеликими партіями

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 02.05.2022 року (22:00)

На Запорізькому, Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог проводить перегрупування військ, посилює артилерійські підрозділи та підрозділи протиповітряної оборони. Намагається налагодити систему матеріально-технічного забезпечення угруповання військ на цих напрямках.

На вогневих позиціях у районі населеного пункту Токмак розгорнуто підрозділ ствольної артилерії. Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районі населеного пункту Оріхів.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області противник розгорнув склад паливно-мастильних матеріалів та пункт ремонту і відновлення пошкодженої техніки.

# Росіяни знищують об’єкти цивільної інфраструктури України. Завдає ракетно-бомбових ударів та здійснює артилерійські обстріли житлових районів області.

При цьому час від часу ми отримуємо інформацію, що російські військові продовжують відмовлятися від участі у війні проти України на Запорізькому напрямку, адже не хочуть ставати “гарматним мясом”, йдучи у наступ против українців.

# Сили оборони Запорізького краю, попри всю складність ситуації, забезпечують оборону, утримують зайняті рубежі та позиції, завдаючи значних втрат ворогу. Також, Сили оборони на Запорізькому напрямку збили черговий російський БпЛА «Орлан-10», що коригував артилерійський вогонь та проводив розвідку. Всього протягом минулих вихідних на Запоріжжі було знищено 8 російських безпілотників, з них — три «Орлан-10».

# Розпочате кримінальне провадження за фактами ворожих обстрілів Оріхова 1 травня 2022 року. Нагадаємо: військовослужбовці збройних сил рф вчергове обстріляли з важкої артилерії житлові квартали міста Оріхова.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджені багатоповерхові будинки. За попередніми даними, серед мирних жителів є четверо поранених та двоє загиблих.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

# Окупанти везуть «вантаж 200» лише вночі та невеликими партіями. Це значно збільшує термін повернення тіл на територію рф, тому іноді родичам окупантів приїжджає уже напіврозкладений труп, який треба додатково ідентифікувати. Про це йдеться у нових перехопленях СБУ, які вдалося зробити у Запорізькій області.

За словами загарбника, чию розмову вдалося перехопити, з усього складу його роти (це близько 100 осіб) в живих залишилося лише близько двадцяти людей. Ще дев’ятеро — відмовилися продовжувати війну і написали заяву про відмову.

# Наш народ понад усе цінує свободу і вірить Силам оборони України, які виборюють нашу Перемогу і Незалежність. Відродимо, відбудуємо, відновимо! Разом ми переможемо!

Джерело: телеграм канал Запорізької ОВА

Читайте також У Запоріжжі «самолет» зачистили від радянського ордена

Читайте наші новини на сайті zprz. city.

Сообщение Із Запорізької області окупанти везуть «вантаж 200» лише вночі та невеликими партіями появились сначала на Індустріалка – новини Запоріжжя.