«Майже дві третини населення області виїхали на підконтрольні території», – голова Запорізької ОВА

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що 65% населення Запорізької області перебуває на підконтрольній Україні території, тобто окупанти можуть організувати свій псевдо референдум, залучивши не більше 35%.
Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух на брифінгу в медіацентрі  Укрінформ, передає 061.
«У нас майже дві третини (65%) населення області знаходиться на підконтрольній Україні території. Навіть з цієї точки зору говорити про ці намагання [проводити референдумїЇ – недоречно. Взагалі ми навіть не використовуємо це слово «референдум» у цьому ключі, бо в росії немає навіть закону про референдум немає. Референдум для росії – одна людина підійшла до дзеркала, сама себе спитала та сама зробила. Ми це називаємо інформаційною спецоперацією для легитмізації своєї присутності на окупованих територіях. Історія ця продовжується і переносилася вже з квітня місяця кілька разів. Колаборанти і окупанти під керівництвом спецслужб росії намагаються щось зробити», – прокоментував Олександр Старух.
Раніше ми писали про те, що голова Запорізької ОВА розказав, що після місії МАГАТЕ на ЗАЕС очікують скорішу демілітаризацію станції.
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua