Мелітопольців запевняють, що є проблема з виплатами лише одного виду платежів

Мер Мелітополя подякував міському управлінню освіті та всім 2700 співробітників, які не наражають дітей на небезпеку і не йдуть на співпрацю з окупантами.
Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook, передає 061.
«Розчаруванням у колаборантів стало те, що буквально два дні тому проводився семінар у Криму, в рамках яких було озвучено умови праці та як функціонуватимуть за версією окупантів наші школи. Підсумком стало те, що всім вчителям незалежно від кваліфікації, досвіду і будь-чого озвучили зарплату в 17 тисяч рублів, що еквівалентно приблизно 8 тисячам гривень. Низка колаборантів уже просить розблокувати їхні карти і відмовляється від колаборації, але, звичайно ж, цього не буде», – наголосив мер.
Що ж до виплат бюджетникам – викладачам, медикам, пенсіонерам, то в Мелітопольській адміністрації зазначають, що окупанти мають намір намагатися нав'язати наративи, що Україна про них забула, покинула і жодних виплат не буде. Все це – неправда. Пенсії, субсидії та субвенції виплачуються, можливо, з невеликими затримками, але виплачуються.
«Єдина проблема – це виплата аліментів. Це єдиний платіж, де ми не можемо забезпечити його виплату, але сподіваюся, що протягом тижня нам вдасться розібратися», – запевнив Федоров.
Мер Мелітополя також розповів про те, що у Мелітополі та районі також немає мобільного зв'язку, оскільки окупанти її блокують.
Також для мешканців Мелітополя обіцяють лобіювати виплати для тих, хто лишився без роботи на окупованих територіях.
Нагадаємо, що мер Мелітополя розповів про пільги при вступі для абітурієнтів з окупованих територій
Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua