На реконструкцію інфекційно-боксованого відділення в дитячій лікарні Запоріжжя необхідно ще 54 мільйона гривень

Запорізькі депутати запропонували перенести кошти, що закладені на реконструкцію інфекційно-боксованого відділення в 5 дитячій лікарні у зв’язку з військовим станом і більш нагальними потребами. Проте посадовці зазначили, що кошти йдуть за цільової програмою і змінити їх призначення неможливо.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення міськради, передає 061.
В 2022 році регіональною комісією було відібрано проект для софінансування за рахунок коштів Державного фонду Регіонального розвитку.
На 2023 рік з міського бюджету закладено майже 15 мільйонів гривень на реконструкцію інфекційно-боксованого діагностичного відділення КНП «Міська дитяча лікарня No5».  Це 30% від загальної суми. Мова йде про співфінансування з державного та обласного бюджету. Загальна сума необхідна на реконструкцію складає 54,3 мільйона гривень.
Члени комісії зазначили, що так як попередній розрахунок був здійснений ще в 2021 році, то за останні два роки зросла інфляція і реальна сума будівельних матеріалів та робіт підвищиться.
«Враховуючи військовий стан та те, що це питання зараз не настільки актуально чи можна забрати це з цього проєкту, або перерозподілити на інші цілі в ту ж п’яту дитячу лікарню», – зазначила голова комісії і керівниця 5 дитячої лікарні Ірина Кулєш.
Начальниця Адміністрації з питань охорони здоров’я Олена Литвиненко відповіла, що так як цей проєкт пов’язаний з ДФРР, то змінити призначення наразі неможливо.
«Ще з 2008 по 2017 рік проводилася реконструкція цього відділення. В 2018 році воно було призупинено, було все перераховано і в 2021 році було прийнято рішення про продовження цієї програми. В 2022 році збиралася інформація по всім програмам, що були незавершені по великому будівництву. Дитяча лікарня винесена в проєкт на подальшу роботу при дофінансуванню. З міського бюджету софінансування складає 30%. Поки ми точно не знаємо, чи буде фінансування з обласного бюджету та ДФРР, але не включити його ми не маємо права», – зазначила Литвиненко.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі виділять більше 10 мільйонів гривень на виплати, що пов’язані зі звільненням лікарів під час реорганізації медзакладів.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.
Джерело: 061.ua