На Хортиці загинули ондатри та видра, які потрапили до браконьєрської раколовки, – ФОТО

Мертвих тварин в акваторії заплавної частини острова Хортиця виявили співробітники служби режиму Національного заповідника «Хортиця» під час патрулювання.
Про це повідомили в службі режиму заповідника.
До браконьєрської раколовки потрапили 25 ондатр, видра та сотні раків. Ондатр часто можна зустріти в прибережній смузі водойм Запорізького краю. А видра для острова стала рідкістю. Перші відомості про її перебування на Хортиці були опубліковані ще у 80-х роках минулого сторіччя. Але останніми десятиріччями видра стала настільки рідкою, що зоологи підтверджували її наявність на острові тільки фіксуючи її сліди і рештки життєдіяльності. Видра мешкає переважно північніше, у лісовій та лісостеповій зоні.
– І ось ми маємо "залізне" підтвердження, що видра річкова на острові Хортиця є. Ну принаймні була, бо, на жаль, ми знайшли мертву тварину. Разом з видрою загинули ще 25 ондатр. Вони всі залізли в раколовки, щоб поласувати раками, але вибратись звідти звісно ж не змогли, і задихнулись під водою, – зазначили в службі режиму заповідника. 

Запоріжцям нагадують, що на острові заборонено навіть перебувати зі знаряддями лову. Якщо ви побачили порушників телефонуйте за номерами 0612806060, 0953050324, або 102. Окрім цього, діє заборона ЗОВА на відвідування Хортиці.
Як раніше писав 061, у Запоріжжі районна адміністрація заплатить трохи більше мільйона гривень своєму улюбленцю за покіс трави.
Джерело: 061.ua