На ЗАЕС через дії окупантів зупинився унікальний тренажер

В тимчасово окупованому Енергодарі через дії загарбників зупинився унікальний повномасштабний тренажер на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.
Про це повідомляє Енергоатом. 
Зазначається, що на цьому тренажері атомники відпрацьовують навички, необхідні для роботи на атомному об’єкті.
"Рашисти навмисне блокують доступ до робочих місць інструкторам ПМТ (тренажер), оскільки вони відмовилися співпрацювати з ворогом та підписувати контракти із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС». Підготовка та підтримання кваліфікації на ПМТ є важливою для безпеки АЕС складовою експлуатаційної діяльності та має проводитися систематично, щоб персонал зберігав і розвивав раніше набуті навички", – йдеться у заяві.
Підтримувати ліцензовану готовність персоналу АЕС і навчати його рекомендує Міжнародне агентство з атомної енергії, і це є однією з вимог Державної інспекції ядерного регулювання України. 
Оскільки повномасштабний тренажер зараз не може повноцінно функціонувати, українські атомники невідомо скільки часу не матимуть можливості ані навчатися, ані підвищувати кваліфікацію, і це загрожує безпечності експлуатації найбільшого в Європі ядерного об'єкта.
Джерело: 061.ua